Hockeymannen weer op de goede weg met winstpartij

Het eerste mannenhockeyteam van MHC Wijchen

Na 2 verliespartijen op rij wist het eerste herenhockeyteam van Wijchen weer eens punten te pakken. De uitwedstrijd tegen de hockeyers van Oisterwijk werd met overmacht, maar met een minimaal scoreverschil, gewonnen.

In het eerste kwart was het Wijchen dat het spel maakte op het Oisterwijkse waterveld. Hun goede opbouw en samenwerking zorgden ervoor dat de Wijchenaren verschillende keren gevaarlijk werden voor de keeper van Oisterwijk. Toch zou het thuisteam de score openen uit de enige kans die het kreeg in het eerste kwart (1-0).

Verkeerde been

Wijchen hield het hoofd koel en vertrouwde erop dat hun doelpunten wel zouden volgen. Het was Lars Wortelboer die in het tweede kwart de 1-1 op het scorebord zette door de Oisterwijkse keeper op het verkeerde been te zetten. Nog voor rust was het spits Luuk van den Reek die Wijchen op voorsprong zette (1-2).

Essentieel

In het derde kwart wist Wortelboer de voorsprong uit te bouwen tot 1-3, wat essentieel zou blijken voor de uiteindelijke winst. Wijchen creëerde nog genoeg kansen, maar wist wonder boven wonder geen doel meer te treffen. Oisterwijk wist nog wel te scoren vanuit een hoge bal (2-3), maar de verdedigers en keeper van Wijchen verhinderden vervolgens dat de thuisploeg nog op gelijke hoogte kon komen.