Eerste toekomsttafel gemeente Wijchen gaat over wonen

De eerste toekomsttafel van de gemeente gaat over wonen, woningbouw en starters op de woningmarkt.
De eerste toekomsttafel van de gemeente gaat over wonen, woningbouw en starters op de woningmarkt.
Foto: Michael Gaida/Pixabay

Gemeente Wijchen begint volgende week met de zogenoemde toekomsttafels. Hierbij kunnen Wijchenaren meepraten over de toekomst van de gemeente. De eerste toekomsttafel op dinsdag 2 november staat in het teken van wonen.

Marijke van Beek, burgemeester van Wijchen, hoopt dat veel mensen gebruikmaken van de mogelijkheid om mee te praten. “De toekomst van Wijchen is van ons allemaal. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat iedereen nu al meedenkt hoe Wijchen straks eruit gaat zien.”

Wonen

De eerste toekomsttafel gaat over het thema wonen. Er wordt gesproken over de woonopgave die er ligt door het groeiende aantal alleenwonenden, de positie van starters op de woningmarkt, flexibele woonvormen zoals woonzorgcombinaties en voorzieningen in de buurt. De bijeenkomst is in Wijkcentrum Wijchen Zuid (Zuiderpoort 56) en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven via de website over Wijchen2035.

Burgemeester Van Beek: ‘Het gemeentebestuur kan en wil niet alleen aan de toekomst werken.’ Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Zes toekomsttafels

Er komen in totaal 6 toekomsttafelscin het kader van Wijchen2035. De bijeenkomsten hebben wisselende thema’s en worden op verschillende plekken in de gemeente Wijchen gehouden. De thema’s zijn naast wonen, leefomgeving, werken, duurzaamheid, zorg en welzijn, en samenwerken en dienstverlening. In kleine groepen wordt gesproken en gediscussieerd over het betreffende thema en wat de kansen en uitdagingen zijn voor de toekomst van Wijchen. Burgemeester Van Beek: “Wie ideeën heeft over bijvoorbeeld wonen, zorg of duurzaamheid, kan naar de toekomsttafels komen. Het gemeentebestuur kan en wil niet alleen aan de toekomst werken, daar hebben we alle inwoners en ondernemers heel hard voor nodig.”

Rode pijl

De rode pijl is het beeldmerk van Wijchen2035. Deze pijl duikt de komende tijd regelmatig op in de gemeente Wijchen. Inwoners kunnen hun dromen en wensen uitspreken en zich bij de pijl laten fotograferen. Via Wijchen2035 op social media (Facebook, Twitter, Instagram) wordt gecommuniceerd waar en wanneer de pijl in de gemeente Wijchen staat.

Beeldenbank

Naast de toekomsttafels is er ook een beeldenbank waar iedereen berichten en foto’s kan plaatsen. In het voorjaar van 2022 wordt bovendien een toer georganiseerd langs alle kernen van Wijchen om nog meer ideeën op te halen. De opbrengst van het hele proces wordt medio 2022 gedeeld met de gemeenteraad die afweegt wat meegenomen wordt en vervolgens de toekomstvisie vaststelt.

Zie ook:
Wijchen wil van inwoners weten hoe zij de toekomst zien

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen