Hockeymannen winnen en nestelen zich in top 3

De hockeymannen van MHC Wijchen

Na een week rust stond afgelopen zondag voor de mannen van het eerste Wijchense hockeyteam de uitwedstrijd tegen Bommelerwaard op het programma. Goed spel bleef achterwege, maar de winst werd gepakt door de Wijchenaren (2-4), waarmee zij goede zaken deden voor het klassement.

In Zaltbommel kreeg het thuisteam direct een aantal grote kansen, maar wist geen enkele daarvan te verzilveren. Het waren de Wijchenaren die de score openden en wel via Luuk van den Reek die de keeper kansloos liet met een harde backhandslag.

Hoogstandjes

Tot het eind van de eerste helft zou het bij deze 0-1 blijven, maar in de tweede helft barstte het los met de doelpunten. Koen Schipper wist  voor Wijchen doel te treffen (0-2) nadat hij de verdedigers van Bommelerwaard horendol had gemaakt met een aantal technische hoogstandjes.

Niet veel later volgde de 1-2. Met veel hoge ballen over en weer regende het kansen voor beide teams. Lars Wortelboer tekende voor de 1-3, maar de 2-3 volgde niet veel later uit een strafcorner voor het thuisteam. Snel daarna trakteerde de jarige Luca Faber de keeper van Bommelerwaard op een harde slag waaruit de 2-4 volgde.