Spreekuren voor 55-plussers voor vragen over het ov

Foto: OV-ambassadeurs

 Wie 55+ is en vragen heeft over reizen met het openbaar vervoer (ov) kan gebruikmaken van een telefonisch spreekuur. Zogenoemde OV-ambassadeurs – wat oudere vrijwilligers – geven uitleg over reizen met trein en bus.

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de OV-ambassadeurs. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

YMCA

Het project OV-ambassadeurs wordt al sinds 2012 door de YMCA uitgevoerd in de provincies Overijssel, Flevoland; Gelderland doet sinds 2017 mee. De YMCA is de grootste oecumenisch-christelijke jongerenorganisatie van de wereld met ongeveer 45 miljoen leden uit meer dan 130 landen. De organisatie deel haar kennis en accommodaties met anderen zoals scholen, bedrijven, instellingen, particulieren, onder meer door middel van het project OV-ambassadeurs.

Spreekuren

Wie meer wil weten over het aanvragen van een OV-chipkaart, hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt of hoe het zit met de coronamaatregelen in het openbaar vervoer, kan contact opnemen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.

De OV-ambassadeurs zijn bereikbaar op het telefoonnummer is 038-303 70 10. De spreekuren zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur;
  • dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur;
  • maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Reacties