Hockeymannen leggen koploper vuur na aan de schenen

De hockeymannen van Wijchen hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. Tegen koploper Horst werd in Limburg in een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd bleken, met 1-1 gelijkgespeeld.

Na het eerste fluitsignaal wist Wijchen al snel de tegenstander onder druk te zetten. Veel kansen leverde dat echter niet op. Nog in het eerste kwart waren het echter de Horstenaren die de score openden (1-0) uit een van de weinige kansen die zij creƫerden. Beide teams legden daarna goed combinatiespel op de mat en waren gewaagd aan elkaar. Er werd tot de rust echter niet meer gescoord.

Spanning

In het derde kwart wist Wijchen de tegenstander nog meer onder druk te zetten. De gasten domineerden en er ontstonden kansen. Het was spits Tim de Groot die zijn team op gelijke hoogte bracht met Horst door met een nonchalant ogende tip-in doel te treffen (1-1). Niet veel later kregen de Wijchenaren nog meer kansen, maar verzuimden die te verzilveren.

Het vierde kwart stond bol van de spanning. De keepers van beide teams bleken echter niet meer te passeren.

Winterstop

De mannen van MHC Wijchen hebben in de eerste seizoenshelft veel groei laten zien en het gelijkspel in het uitduel tegen koploper Horst is daar het bewijs van. De komende maanden ligt de competitie stil; de eerstvolgende thuiswedstrijd voor Wijchen is op 20 maart 2022.