Wijchense transportbedrijven bedanken hun chauffeurs

Foto: Tycho Müller/Photo Republic

De transportbedrijven ATS Transport en Roelofs International Transport in Wijchen zetten vandaag hun chauffeurs in het zonnetje ter gelegenheid van de ‘Dag van de Vrachwagenchauffeur’. In heel Nederland zijn honderden bedrijven, zoals distributiecentra, supermarkten en benzinestations, die hieraan meedoen en hun chauffeurs verrassen.

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur werd vanochtend afgetrapt met een speciaal lied van Samantha Steenwijk voor de vrachtwagenchauffeurs. ATS Transport ‘doet vandaag wat extra’s om onze onze waardering te uiten naar onze hard werkende chauffeurs, wat dat zal zijn is een verrassing!’ En bij Roelofs International Transport zeggen ze: ‘Deze dag wordt feestelijk ingekleed met een leuke verassing voor elke chauffeur!’

“Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). “Met de Dag van de vrachtwagenchauffeur vragen we aandacht voor de mannen en vrouwen die iedere dag en nacht doorwerken om Nederland draaiende te houden.”

Goederenvervoer

Elisabeth Post: “Zonder transport staat alles stil. Met die slogan brachten we jaren geleden al het belang van het goederenvervoer onder de aandacht. Anno 2021 is dit actueler dan ooit. En zonder vrachtwagenchauffeurs geen transport. Ik ben apetrots op die tienduizenden mannen en vrouwen die er elke dag weer voor zorgen dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en iedereen thuis zijn pakketje ontvangt. Ook ten tijde van een pandemie. Daar zijn we ze iedere dag dankbaar voor, maar het mag vaker hardop gezegd worden: bedankt!”

Waardevol vak

Willem Dijkhuizen, bestuurder bij FNV: “Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering. De mannen en vrouwen achter het stuur maken immers lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor onze beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.” Linda Slagter van CNV: “Een blijk van waardering is hard nodig. Om de vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien.”

Traditie

Met deze dag hebben werkgeversorganisaties en vakbonden inmiddels een jaarlijkse traditie in gang gezet. De campagne om de chauffeurs en hun onmisbaarheid in de keten te waarderen is in 2019 geïnitieerd door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. Truckstar heeft zich als mediapartner verbonden aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. In de sector werken ruim 91.000 chauffeurs.

Reacties

Cookieinstellingen