Wijchen= grijpt naast ereplaats Ondernemerspitches

Yvette Akkermans van Wijchen= tijdens de pitch
Foto: still uit liveregistratie

HOUSE OF THOL is winnaar geworden van de Ondernemerspitches Rijk van Nijmegen 2021. Aan de finale deden 15 finalisten mee, onder wie Yvette Akkermans, centrummanager van Wijchen, die namens Wijchen= de bezorgservice promootte.

Foto: Wijchen=

De bedoeling van de wedstrijd is het beste innovatieve businessidee uit de regio te presenteren. Vijftien ondernemers die uit de voorselectie overbleven, pitchten live voor een professionele jury met experts uit het mkb, onderwijs en overheid, om kans te maken op een van de drie geldprijzen en regionale netwerkondersteuning. De finale werd rechtstreeks uitgezonden via een livestream.

Bezorgservice

Yvette Akkermans, centrummanager Wijchen, presenteerde het idee van de adaptieve bezorgservice waarbij medewerkers en vrijwilligers van ondernemersorganisatie Wijchen= de bestelde producten van aangesloten centrumondernemers, thuis komen bezorgen: eerst gebeurde dat met de fiets, toen met de bakfiets van de bibliotheek en later met een elektrische bezorgauto. Het idee is ontstaan in maart 2020 en is bedoeld als aanvullende service die op- en afgeschaald kan worden. Voor de naaste toekomst wil Akkermans bekijken of de horeca er ook op aangesloten kan worden. Verder noemde Akkermans het neveneffect van een praatje maken met mensen die thuis in quarantaine zitten.

Finalisten

De andere finalisten waren QR-FIT (Nijmegen), Versfabriek (Nijmegen), Tapando (Nijmegen, Delreco (Nijmegen), Malus saplokaal (Berg en Dal), Past to present (Tonnie van Doorn) (Berg en Dal), Huurplek (Nijmegen), GelijkSpel (Nijmegen), Plumbertool (Heumen), AeroCount (Nijmegen), , Sofee Ordering Systems (Nijmegen), HOUSE OF THOL – Easy green living (Heumen) dat producten ontwerpt voor een duurzaam huis en de ondernemerspitch won, Rijk van Nijmegen Culinair dat tweede werd en XR4Industry uit Druten dat de derde prijs pakte.

Jury

De Ondernemerspitches zijn een initiatief van [email protected], Rabobank Rijk van Nijmegen, de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen in samenwerking met StartUp Nijmegen, HAN Centrum voor Ondernemerschap.

De jury bestond stond onder voorzitterschap van wethouder Monique Esselbrugge van Economische Zaken van de gemeente Nijmegen.

Terugkijken

Een registratie van de finale van de Ondernemerspitches is hier te zien. De pitch van Yvette Akkermans van Wijchen= begint op 44.30 minuten.

 

Reacties

Cookieinstellingen