Kernachtig Wijchen: Ravensteinseweg moet veiliger

De Ravensteinseweg; het gedeelte vanaf de Westerdreef heeft sinds een jaar een vrij liggend fietspad.
De Ravensteinseweg; het gedeelte vanaf de Westerdreef heeft sinds een jaar een vrij liggend fietspad.
Foto: Google Maps

Kernachtig Wijchen wil dat de gemeente haast maakt met het veiliger maken van het laatste deel van de Ravensteinseweg richting Maasbandijk in Niftrik. Het is volgens de partij wachten op ongelukken met fietsers.

“Het verbeteren van de veiligheid voor fietsers op de Ravensteinseweg is voortvarend opgepakt en heeft geresulteerd in een prachtig fietspad tussen Blauwe Hof en Rotonde Drutenseweg”, zegt raadslid Jan Evers. “Echter, het gevaarlijkste deel van het traject, het stuk tussen de rotonde en de Maasdijk richting Niftrik, laat op zich wachten.”

Vastgelopen

De reden dat er nog niets wordt gedaan aan het tweede deel van de Ravensteinseweg is dat de onderhandelingen over de aan te kopen grond voor dit fietstraject vastgelopen zijn. Op vragen van Alice Peters van de VVD in de gemeenteraad van vorige week donderdag, zei wethouder Paul Loermans dat de eigenaar nu nog niet van plan is de grond te verkopen. “Dus dan wordt het lastig om een vrij liggend fietspad aan te leggen. We hopen toch nog tot overeenstemming te kunnen komen. Mocht dat niet zo zijn, dan gaan we over op plan B: versmalling van de rijstrook en verbreding van de fietssuggestiestroken”, aldus Loermans.

Raadslid Jan Evers (Kernachtig Wijchen). Foto: Kernachtig Wijchen

Onveilige situatie

Volgens Evers blijkt de momenteel ingestelde ‘adviesroute’ niet afdoende te zijn; veel zwaar verkeer maakt nog gebruik van deze route. Hiermee is de huidige onveilige situatie op dit traject voorlopig dus nog niet opgelost.

“Dit is voor Kernachtig Wijchen onacceptabel gezien de vele fietsers – recreanten, schoolgaande jeugd en anderen – die hier dagelijks gebruik van maken. Het is wachten op ongelukken. Wij pleiten daarom voor een snelle aanpak van deze onveilige situatie.”

Snelheidsremmers

Kernachtig Wijchen wil van het college van burgemeester en wethouders weten of de gemeente bereid is de onveilige situatie met urgentie aan te pakken en of gesuggereerde maatregelen als hoogtebeperking, snelheidsremmers in combinatie met fietsstroken, hier wellicht voor een snelle oplossing kunnen zorgen.

Zie ook:
Fietspad langs Ravensteinseweg in Wijchen klaar 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen