Nieuw fotoboek van fotograaf Hans Barten

Passanten vinden door weer en wind een weg, zoals hier nabij Batenburg. Foto uit het boek 'Land van de rivier'
Foto: Hans Barten

Fotograaf Hans Barten heeft een nieuw boek uitgebracht waarin hij zijn fascinatie voor het Hollandse rivierenland wil delen. In zijn nieuwe fotoboek Hans Barten Land van de rivier brengt hij het rivierlandschap fraai in beeld.

Recentelijk lieten extreme overstromingen zien dat het veranderende klimaat ongehoorde invloed heeft op ons dagelijks leven. Toch hebben mensen die nabij een rivier wonen en werken volgens Barten vaak ook een speciale band met de rivier en het omringende landschap.

Thomas Verbogt

Het werk van de Drutense fotograaf Hans Barten toont behalve de herkenning verrassende uitersten waar veranderingen rondom de rivier zichtbaar zijn. Aaneengeschakelde scènes ontsluiten een boeiend verhaal over het rivierenland in alle situaties en seizoenen: het ritme van kleurige landschappen, zwart-wit structuren van het akkerland waar passanten door weer en wind een weg vinden.

Schrijver Thomas Verbogt heeft speciaal voor dit boek een aantal begeleidende columns geschreven.

Kleine oplage

Dit boek heeft een kleine oplage, telt 204 pagina’s, 140 foto’s en 11 columns van schrijver Thomas Verbogt. De winkelprijs bedraagt 59,95 euro; er is nu een speciale decemberaanbieding van 54,50 euro. Het boek is te bestellen via de website.  

 

Reacties

Cookieinstellingen