St. Jan Baptist vanaf volgende week in MFA Batenburg

Het nieuwe gebouw van St. Jan Baptist in MFA Batenburg
Foto: Croonen architecten

Basisschool St. Jan Baptist opent op dinsdag 11 januari de deuren van het nieuwe onderkomen in MFA Batenburg. De school is een van de gebruikers van de nieuwe multifunctionele accommodatie aan de Hoppenhofstraat.

Het oude schoolgebouw van St. Jan Baptist in Batenburg. Foto: Google Maps

Voor 1957 werd er onderwijs gegeven in een gebouwtje vlak bij de kerk in Batenburg. Daarna was St. Jan Baptist gehuisvest in het schoolgebouw aan de Willibrordusstraat. Dat werd in 2005 uitgebreid met 3 ruimtes: een extra klaslokaal, een speelzaal en een ruimte voor peuterspeelzaal Tweety. Daarmee beschikte de school over vier klaslokalen, een peuterspeelzaal, een speelzaal voor gezamenlijk gebruik, een grote aula, een extra lokaaltje op zolder en een personeelskamer en directiekantoor.

Verouderd

De MFA Batenburg is gebouwd omdat de gebouwen van de diverse gebruikers waren verouderd. In de MFA Batenburg, dat op 22 december werd opgeleverd, zitten naast de basisschool ook V.V. Batavia en het gemeenschapshuis de Hostert. Groot voordeel is dat de deelnemers samen de verschillende ruimtes kunnen gebruiken, zoals de kantine en kleedkamers.

Vertraging

Er is voor een multifunctionele ruimte gekozen om de sociale infrastructuur van Batenburg te versterken. Het ontwerp is van Croonen architecten dat een modern en duurzaam ontwerp heeft gemaakt. Het gebouw is energieneutraal gebouwd. De accommodatie zou al in 2020 worden opgeleverd, maar het bouwproces liep vertraging op. Onder andere door de crisis in de bouw; zo werden de materialen duurder en was er meer vraag naar personeel. Ook door de coronacrisis heeft de bouw een tijd stilgelegen.

In verband met de huidige lockdown en de onzekerheid over eventuele coronamaatregelen de komende tijd is er nog geen officiële opening van de MFA Batenburg gepland, zo laat de gemeente weten.

Gemeenschapshuis de Hostert in Batenburg. Foto: Google Maps

Woningen

Op de plek van het voormalige schoolgebouw gaan 4 Batenburgers hun huis bouwen. Zij hebben zich verenigd in een zogeheten CPO, een collectief particulier opdrachtgeverschap. Er komen 4 woningen: 3 vrijesectorwoningen en 1 sociale koopwoning. Deze sociale koopwoning wordt gebouwd door woonstichting De Kernen die naast deze woning ook 5 sociale huurwoningen bouwt.

De Hostert

Het gebouw van de Hostert aan de Grootestraat is inmiddels verkocht. De koper heeft het plan om het gebouw te verbouwen naar 2 woningen (boven- en benedenwoning). Alleen de huidige gymzaal en foyer worden gesloopt. De gevel wordt gerestaureerd.

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen