Coronamaatregelen in Wijchen worden gehandhaafd

Foto: Pixabay

Los van de coronamaatregelen die het kabinet vanavond vanaf 19.00 uur bekendmaakt, zal burgemeester Marijke van Beek de regels in de gemeente Wijchen handhaven. Dat is overeengekomen in het overleg dat de 14 burgemeester van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben gehad.

Al vanaf het begin van de coronapandemie geldt in Gelderland-Zuid het beleid dat handhaving erop gericht moet zijn de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Uitgangspunten hierbij zijn informeren, waarschuwen en opmaken van proces-verbaal, maar niet noodzakelijkerwijs in die volgorde, zeggen de burgemeesters.

Bij evidente en willens en wetens gepleegde overtredingen wordt direct opgetreden. Ook kan er bestuursrechtelijk worden gehandhaafd.  Deze lijn zal voortgezet worden. Los van hetgeen vanavond officieel bekend wordt, hebben de burgemeesters afgesproken de geldende maatregelen te blijven handhaven volgens bovenstaande lijn.

Samenleving

Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid: “De burgemeesters horen de roep vanuit de samenleving over versoepeling en hebben hier alle begrip voor, of het nu gaat om ouderen, studenten, winkeliers, sport, horeca, cultuur of welke sector dan ook. Wij brengen deze roep zeker ook over aan het kabinet. Tegelijkertijd zijn wij handhavers van wet- en regelgeving, en zullen wij dus hetgeen na vandaag in Nederland als regels geldt, handhaven. En dat doen we zoals we dat altijd hebben gedaan; met begrip voor de situatie, in overleg en alleen bij bewuste en evidente overtredingen treden we op.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen