Wijchen volgt landelijk actieprogramma Kansrijke Start

Foto: Jonathan Borba/Unsplash

Professionals die jonge ouders in Wijchen helpen om hun kind een gezonde start te geven, gaan hun dienstverlening nog verder verbeteren. Zij gaan de komende tijd aan de slag in een lokale coalitie.

Dit is in navolging van het landelijke actieprogramma Kansrijke Start, dat ook in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet is opgenomen. De professionals die hierbij betrokken zijn zijn onder meer de kraamzorg, verloskundigen, het consultatiebureau, de kinderopvang en het sociaal wijkteam.

Verbeteren

Op maandag 31 januari zijn deze partijen samen met de gemeente aan de slag gegaan om dit nog verder te verbeteren. “Zo zorgen we ervoor dat ouders de beste ondersteuning krijgen om hun kind een kansrijke start te geven” zegt wethouder Titus Burgers.

Wethouder Titus Burgers. Foto: Gemeente Wijchen

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven

“Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal. En die beginnen al tijdens de zwangerschap, en zelfs al bij de kinderwens”, zegt Burgers.

Problemen

“Uit onderzoek weten we dat als kinderen geen gezonde start krijgen, ze later lichamelijke en psychische problemen kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld kinderen in een huishouden met veel stress, ongezonde voeding, of veel roken.”

Met de lokale coalitie wil Burgers een keten van zorg creëren die structureel goed in elkaar zit.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen