BuyBay Wijchen bij beste circulair werkende bedrijven

Op de voorgrond de drie genomineerden met links John Warnar van BuyBay
Op de voorgrond de drie genomineerden met links John Warnar van BuyBay
Foto: RVN@

Het Wijchense bedrijf BuyBay is bij de beste 3 circulair werkende bedrijven in het Rijk van Nijmegen geëindigd.  De eerste prijs ging naar ECO+BOUW uit Nijmegen dat De Cirkel 2021 won.

BuyBay brengt retourartikelen weer terug in de markt. Het bedrijf op Bijsterhuizen verwerkt en sorteert al deze producten en verkoopt ze voor de best mogelijke prijs aan nieuwe eigenaren. Dat gebeurt via een eigen logistieke keten, software en algoritmen.

De Cirkel

De Cirkel 2021 is de circulaire prijs voor het Rijk van Nijmegen en maakt deel uit van een meerjarig circulair programma. Deze prijs is voor de organisatie in de regio die zich op het gebied van circulair ondernemen het meest onderscheidt door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik.

De opslagruimte van BuyBay op Bijsterhuizen. Foto: BuyBay

Innovatiekracht

In de talkshow ‘Circulair in actie’ namen circulaire ondernemers, bestuurders en leden van de Circulaire Raad de kijkers mee in de doe- en innovatiekracht van de regio. In de live-uitzending op LinkedIn werden de 3 genomineerde bedrijven belicht. Het derde bedrijf was FAIR coffins uit Nijmegen.

Afvalstroom

John Warnar van BuyBay vertelde dat 15 procent van de goederen die online gekocht worden, retour komen en dat daar eigenlijk niets mis mee is. Het bedrijf slaagt erin om die producten voor bijna 100 procent weer terug in de markt te zetten. Daarmee worden volgens Warnar voor miljoenen kilo’s aan producten bespaard die anders in de afvalstroom terecht zouden komen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen