Piets weerbericht: veel zon en bijna droog weer

Foto: Pixabay

Het is vandaag een dag met veel zon en bijna droog weer. In het noorden en oosten eerst nog een paar buien of buitjes, mogelijk winters met hagel en natte sneeuw. Overdag ongeveer 7 tot 9 graden, later in de middag wordt het kouder.

Er staat vandaag eerst nog een matige tot krachtige wind uit west tot noordwest met in de kustgebieden nog windstoten in kracht 7 of 8. In buien ook windstoten. In de middag over op een matige tot vrij krachtige wind. In de avond en nacht vrij rustig weer, opklarend en op de meeste plaatsen lichte vorst, 0 tot -3 graden. Kans op gladheid.

Zaterdag

Zaterdag in de ochtend eerst kans op gladheid en autoruiten krabben. Overdag bewolking en zon. Het blijft droog met 6 of 7 graden. Een waterkoud weertype met droog weer en een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht temperaturen rond 2 of 3 graden met in het zuiden nog wat grondvorst.

Vooruitzichten

Zondag wordt het regenachtig weer en overdag 7 tot 9 graden. In de avond en nacht valt er flink wat regen. Een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. Maandag ook regen en soms veel regen met temperaturen rond 9 graden en een matige tot vrij krachtige west tot zuidwestenwind. Dinsdag is het niet anders met regen en overdag 8 graden.

Piet Paulusma

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen