Het is vandaag Warmetruiendag!

Foto: Pixabay

Het is vandaag Warmetruiendag. Het is voor de zestiende keer dat deze dag wordt gehouden. Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag die deze actie sinds 2007 organiseert.

Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd, waarmee de ‘verjaardag’ van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol wordt gevierd. Dit was het eerste wereldwijde klimaatverdrag. Er doen jaarlijks in Nederland ruim 200.000 mensen mee.

Bron: warmetruiendag.nl

Energiebesparing

Met de actie wil de initiatiefnemer de mensen bewust maken van de urgentie van energiebesparing.Meedoen is volgens de organisatie simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6 procent energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, wordt er 6,3 miljoen kilo CO2 bespaard. Als dat een heel stookseizoen lang gebeurt, dan besparen we 1 megaton CO2.

Initiatief

Inmiddels deden circa 3 miljoen mensen al mee aan het initiatief. Bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld koning Willem-Alexander, de NS, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem en (basis)scholen in het hele land. In het buitenland doen ook mensen mee: zo trok president Obama in het Witte Huis zijn trui aan voor Warmetruiendag.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen