Weinig gevolgen regionale arbeidsmarkt door corona

Foto: Pixabay

De coronapandemie heeft slechts een beperkt en tijdelijk gevolg had voor het aantal werkloosheidsuitkeringen in Wijchen. Inmiddels ligt het aantal mensen in de bijstand weer onder het aantal van vóór corona.

Bij aanvang van de coronapandemie in Nederland waren er, onder andere door de noodzakelijke lockdowns, grote zorgen over de effecten op de werkgelegenheid. Volgens het UWV is de regionale arbeidsmarkt echter relatief ‘ongeschonden’ door de gevolgen van corona gekomen. Dit is met name een gevolg van het grote aandeel banen in onze regio in de zorg&welzijn-sector en het onderwijs.

Veranderingen

In onderstaande grafiek zijn de veranderingen in Wijchen te zien van de bijstandsuitkeringen en de Werkloosheidswet. De veranderingen worden weergegeven in procenten ten opzichte van januari 2019 (100%). Met de regio wordt gedoeld op alle gemeenten in de arbeidsmarktregio die deelnemen aan het regionaal WerkBedrijf. Dat zijn naast de gemeente Wijchen Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, en Nijmegen.

Bron: Gemeente Wijchen

Arbeidsmarkt

Het verschil in ontwikkeling tussen WW en bijstand geeft volgens het college van burgemeester en wethouders vooral duidelijk aan dat er een verschil zit tussen deze groepen mensen zonder baan, als het gaat om hun mogelijkheden op de voortdurende veranderende arbeidsmarkt.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen