Meer duidelijkheid met nieuw bestemmingsplan TKWM

Foto: Ter Steege

Gemeente Wijchen heeft een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het gebied ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’. Het plan bleek op onderdelen niet genoeg gemotiveerd. Het nieuwe bestemmingsplan is gedetailleerder dan het vorige en biedt volgens de gemeente meer duidelijkheid en zekerheid.

Het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer betreft de herontwikkeling van de gronden aan de oostzijde van het centrum van Wijchen tussen het kasteel en het Wijchens Meer. Op 30 juni 2021 deed de Raad van State uitspraak over bezwaren die waren ingediend tegen het vorige bestemmingsplan. Het plan bleek op onderdelen niet genoeg gemotiveerd. Ontwikkelaar Ter Steege en de gemeente hebben in de afgelopen maanden overleg gevoerd met inwoners en ondernemers, onder andere over het onderdeel parkeren.

Bezwaren

Wethouder Geert Gerrits: “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het verder uitwerken en concretiseren van het plan, onder andere op het gebied van parkeren. Het gedetailleerde bestemmingsplan dat we nu in procedure brengen, geeft duidelijkheid en zekerheid aan omwonenden en ondernemers. Bijvoorbeeld over wat waar gebouwd mag worden, en hoe hoog. Ik heb er vertrouwen in dat we hiermee tegemoetkomen aan de zorgen en bezwaren die het vorige bestemmingsplan opriep.”

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 10 maart tot en met 20 april ter inzage. Na het verwerken van eventuele zienswijzen, legt het college dit plan komend voorjaar voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over het vaststellen van het bestemmingsplan en over de extra kosten voor het onderdeel parkeren.

Digitale informatiebijeenkomst

Op dinsdag 22 maart is er vanaf 19.00 uur een digitale informatieavond over het vernieuwde bestemmingsplan voor TKWM. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.tkwm.nl/agenda.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen