Raad van State: deel TKWM bestemmingsplan opnieuw

Foto: Google Maps

De Raad van State heeft het beroep dat diverse partijen hadden ingesteld tegen het bestemmingplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer deels gegrond verklaard. Het gaat met name om het terugbrengen van het aantal parkeerplaatsen in het centrum. De uitspraak van de hoogste bestuursrechter betekent dat de gemeente een nieuw bestemmingsplan moet maken.

Het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer betreft de herontwikkeling van de gronden aan de oostzijde van het centrum van Wijchen tussen het kasteel en het Wijchens Meer. In het bestemmingsplan zijn de plannen die de gemeente voor ogen heeft met het dorpscentrum juridisch vastgelegd. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het gemeentehuis te vernieuwen en woningen, kleinschalige horeca en recreatie in het gebied te verwezenlijken.

Parkeercapaciteit

De Vereniging van Eigenaren van Appartementsrechten Winkelcentrum Marktpromenade Wijchen (VvE), Albert Heijn en een groep omwonenden zijn het niet eens met het bestemmingsplan en zijn daartegen in beroep gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De VvE en Albert Heijn zijn bang voor de bereikbaarheid en parkeercapaciteit rondom het winkelcentrum Marktpromenade aan het Europaplein. De omwonenden zijn bang voor aantasting van hun woon- en leefklimaat. Verder vinden zij dat de procedure rond het bestemmingsplan niet goed is verlopen.

Niet gewaarborgd

Volgens de gemeente is het verantwoord om het aantal openbare parkeerplaatsen in het centrum van Wijchen terug te brengen van 456 naar 287. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is met de bezwaarmakers van opvatting dat niet is gewaarborgd dat in het gebied voldoende parkeergelegenheid behouden blijft voor de in de buurt gelegen bedrijven en woningen.

Zie ook:
Voorlopig ontwerp TKWM gepresenteerd aan raad

‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ kost 2,8 miljoen euro

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen