AWC heeft voortaan een erkende Lokale Jeugdopleiding

Foto: Pixabay

AWC heeft een erkende Lokale Jeugdopleiding. Onlangs kwam de bevestiging van de KNVB dat de Wijchense vereniging die status heeft behaald. Het certificaat wordt eind april uitgereikt.

Zes jaar geleden sprak sv AWC de ambitie uit om een erkende Lokale Jeugdopleiding op te zetten. Door Piet Hubers werd in de tijd dat de financiële situatie verre van rooskleurig was een voetbalplan opgesteld met als titel ‘Van teamcultuur naar clubcultuur’.

Voetbalacademie

In de loop der jaren ontwikkelde de jeugdopleiding zicht tot de Technisol Voetbalacademie. Belangrijk in die ontwikkeling was het benoemen van een bestuurslid voetbalzaken in de persoon van Guus van Schijndel en een manager voetbalzaken die verantwoordelijk is voor het voetbaltechnisch beleid vanaf de mini’s tot aan AWC 1. Dat werd oud-betaaldvoetbalspeler Frans Paymans.

Inmiddels is er een derde versie van de voetbalacademie en heeft Bjorn van de Groes het stokje overgenomen van Paymans. Het eerste elftal speelt al voor het vijfde jaar in de Hoofdklasse met vooral jeugdige AWC’ers die voortkomen uit de voetbalacademie.

Audit

Om een erkende jeugdopleiding te worden werd een certificeringsproces met de KNVB en sportconsultantsbureau NMC Bright gestart. Middels een uitvoerige auditsessie van 4 uur werd de opzet van AWC getoetst en dat leidde tot de erkenning.  Ard van Peppen, auditeur van NMC Bright, vond het mooi dat de Wijchense vereniging in één keer de status heeft bemachtigd: “Dat is een bijzonder resultaat.”

Verbetertraject

Onderdeel van het certificeringproces is ook dat AWC gezamenlijk met de KNVB en NMC Bright een verbetertraject mag uitvoeren. Er is voor gekozen om de pedagogische aspecten van het trainersvak verder uit te diepen, mede door de afgelopen 2 jaar waarin de club tijdens de coronacrisis het contact met de ouders gedeeltelijk verloren is en veel kinderen een moeilijke tijd hebben doorgemaakt.

Het certificaat KNVB Lokale Jeugdopleiding wordt officieel uitgereikt op zondagochtend 24 april, tijdens een reünie ter ere van het 90-jarig bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen