Hockeymannen Wijchen winnen thuis van Waalwijk

Blije gezichten bij de Wijchense hockeymannen na de 5-2 zege op Waalwijk

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Na de 4-2 winst op degradatiekandidaat Deurne vorige week, werd thuis Waalwijk ontvangen. In de eerste competitiehelft won Wijchen met 5-1 in Waalwijk, op eigen veld werd het 5-2.

Wijchen startte het eerste kwart aanvallend en liet de Waalwijkers daarmee direct weten dat er niet veel te halen zou zijn deze middag. Koen Schipper wist de score te openen voor de thuisploeg door verdedigers en keeper uit te spelen (1-0). Nog voordat het eerste kwart voorbij was wisten de bezoekers op gelijke hoogte te komen uit de enige echte kans die zij kregen in het eerste kwart (1-1).

Voorsprong

In het tweede kwart kwam Wijchen wederom op voorsprong – nu via Lars Wortelboer – maar gaf die al snel weer uit handen (2-2). Nog voor rust wist Wortelboer zijn team weer op voorsprong te zetten (3-2).

Wortelboer

In de tweede helft domineerde Wijchen het spel volledig. Strafcorners en kansen vlogen de Waalwijkers op de oren. Het was weer topscorer Wortelboer die de score verder uitbouwde. Hij nam niet alleen de 4-2, maar ook de 5-2 voor zijn rekening waarmee de welverdiende 3 punten in eigen huis bleven.

Derde plek

Door de overwinning van zondag behoudt Wijchen de derde plaats in de competitie. Volgende week speelt Wijchen Heren 1 wederom een thuiswedstrijd (14.45 uur) en wel tegen Oirschot.