Nog steeds worden luierzakken naast containers gegooid

Luierzakken liggen tussen en achter de speciale containers aan de Lepelaarstraat in Wijchen-Noord.
Luierzakken liggen tussen en achter de speciale containers aan de Lepelaarstraat in Wijchen-Noord.
Foto: Jo Stoots

Het probleem met luierzakken naast de luiercontainer bestaat nog steeds. Zoals in Wijchen-Noord waar tientallen zakken tussen en achter de containers gepropt liggen. Gemeenteraadslid Rudie van Haren (Kernachtig Wijchen) heeft wethouder Paul Loermans nog eens op het probleem gewezen.

“Ik ben ook in Wijchen-Zuid geweest waar het probleem ook speelt”, zegt Van Haren, die niet zal terugkomen in de nieuwe gemeenteraad omdat hij al een tijd geleden besloot na de gemeenteraadsverkiezingen te stoppen als gemeenteraadslid.

Best

Gemeenteraadslid Rudie van Haren. Foto: Kernachtig Wijchen

“Omdat we geen echte gemeenteraadsvergadering meer hebben (op dinsdag 29 maart wordt afscheid van de vertrekkende raadsleden genomen, red.) heb ik dit zo doorgegeven aan Loermans. Dat is het maximale wat ik nu kan doen. De gemeente doet haar best en heeft onlangs nog een extra container in de wijk Homberg geplaatst. Helaas lukt het sommige mensen niet om de zakken gewoon in de containers te gooien. De ergernis blijft”, aldus Van Haren.

Probleem

Begin februari bleek al dat sommigen hun luierzakken niet in, maar naast of achter de containers gooien. Zoals in Wijchen-Zuid, maar ook bij de Lepelaarstraat en de Passewarsstraat. Na die tijd zijn er diverse containers bijgeplaatst, maar nog steeds is het probleem niet verholpen. Het is onduidelijk of de containers vol zijn, dat mensen hun pasje niet hebben geactiveerd of dat het gemakzucht is. Als er al zakken naast de containers liggen, ‘nodigt’ dat wellicht ook uit om er eentje bij te gooien, volgens de Dar.

Afvalpas

Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal gebruiken bewoners speciale zakken. Deze gratis zakken kunnen zij op verschillende locaties halen. In de luierzakken mogen gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal. Volle luierzakken brengen bewoners naar een speciale luiercontainer.

Inmiddels staan er op 13 locaties in de gemeente Wijchen luiercontainers. Vorige week werd er nog een geplaatst in Homberg. Zakken met luiers en incontinentiemateriaal kunnen in de containers worden gedeponeerd met een afvalpas. Wijchenaren kunnen toegang tot de container digitaal aanvragen via de website van de Dar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen