Gehavend AWC verliest nipt van UDI’19

AWC (groene strepen) redde het net niet tegen UDI'19.

Met een gehavend elftal heeft AWC in het afgelopen weekend met 2-1 verloren van UDI’19. In de tweede helft stonden de Wijchenaren zelfs met 7 spelers onder de 23 jaar in het veld.

AWC trad aan zonder Jouri Hubers, Sven Jansen (beide langdurig geblesseerd) en Daan Pauwels (geschorst). De gasten begonnen onrustuig en de Udenaren wisten dat al snel af te straffen in de 18e minuut (1-0) na een mooie aanval. Daarna herstelde AWC zich en haalde de rust met deze tussenstand.

Volley

Direct na rust scoorde Jeroen van Schoonhoven na een mooie voorzet met een prachtige volley de 2-0. Daarna gaven de AWC-supporters geen cent meer voor een goede afloop. Dat veranderde echter plotseling toen trainer Camiel Jager Boy Visser wisselde voor zijn neefje Ries en Maximilliano Mondi voor Safa Kizir. Met de inmiddels ingevallen Sam Jansen en Tyrone van den Broecke stond AWC met maar liefst 7 O23-spelers op het veld.

Gele kaart

Met zijn eerste balcontact in de 72e minuut scoorde Ries Visser zijn eerste doelpunt in het eerste van AWC na goed voorbereidend werk van Jorn Reuvers: 2-1. Daarna zette de jonge AWC’ers UDI’19 volledig vast op eigen helft maar kwamen niet meer tot scoren.

Behalve het verlies moest de gasten ook een gele kaart incasseren voor Job van de Groes die nu 1 wedstrijd geschorst is.