Hockeymannen Wijchen verliezen nipt van koploper

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben nipt verloren van koploper Civicum in Cuijk. Een doelpunt vlak na rust werd de Wijchenaren fataal.

Met drie winstpartijen op rij traden de mannen van MHC Wijchen in Cuijk vol goede moed aan tegen de koploper. Na het eerste fluitsignaal schoten beide ploegen uit de startblokken. Over en weer waren er enkele kansen, maar beide keepers wisten hun doel schoon te houden. Civicum leek het overwicht te hebben en Wijchen wist enkel met lange en hoge ballen gevaarlijk te worden. Toch zouden beide partijen niet scoren in de eerste helft.

Onoplettendheid

Met 0-0 de rust in tegen koploper Civicum in Cuijk was geen onaardig scenario voor de ploeg van coach Paul Meijer. Direct na de rust was het echter raak voor de Cuijkenaren. Nog geen minuut na het fluitsignaal lag de bal al achter de Wijchense keeper door een onoplettend moment van zijn team (1-0). Deze marginale achterstand motiveerden de Wijchenaren des te meer en zij kwamen beter in hun spel. Toch lukte het steeds net niet de keeper van Civicum te passeren en werd uiteindelijk met slechts 1 doelpunt verschil in Cuijk verloren.

Top 3

Ondanks het verlies is een plek binnen de top 3 nog steeds binnen bereik voor de Wijchenaren. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen HOCO op het programma; aanvang is 14.45 uur.