Pakketje bol.com voortaan in kluisje bij Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Wie iets besteld bij bol.com en dit bij Albert Heijn in Wijchen laat bezorgen, hoeft na vrijdag niet meer naar de klantenbalie te gaan. Het pakketje kan dan worden opgehaald bij een kluisje dat met een code geopend kan worden.

Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels, zoals die aan het Europaplein in Wijchen, komen pakketkluizen waar klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij bezorgdienst Budbee aangesloten – webshops kunnen ophalen en retourneren.

Formaten

De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in 15 Albert Heijn-winkels in Nederland en België, zoals vanaf vrijdag 8 april in Wijchen. De komende 2 jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700 winkels. De pakketkluizen staan in, of direct buiten, de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Zo past het pakket altijd. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen.

Afhaalpunten

De 3 bedrijven introduceren de pakketkluizen zodat klanten hun bestelde pakket kunnen ophalen en retourneren wanneer het hen uitkomt, zonder in de rij te hoeven staan. De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com-afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn.

Zelfscan

Marit van Egmond, CEO bij Albert Heijn: “Klanten ervaren steeds meer het gemak van digitaal. Dat zien we onder andere in het gebruik van zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen of te retourneren.”

Innovatie

Vincent Weijers, directeur bedrijfsvoering bij bol.com: “Elke dag bestellen klanten vele artikelen bij bol.com. Die tienduizenden bestellingen per dag willen we natuurlijk snel, efficiënt en zo duurzaam mogelijk bij onze klanten bezorgen. Met deze flexibele, slimme en schaalbare innovatie hebben we de ambitie om het gemak en de service voor onze klanten te vergroten en de bezorging van onze pakketten verder te verduurzamen.”

Reacties

Cookieinstellingen