Kinderen willen een schoner en groener Wijchen

Foto: Gemeente Wijchen

Een schoner en groener Wijchen; meer prullenbakken en ruimte voor bomen. Meer sportvelden en speeltuinen met toestellen voor kinderen van alle leeftijden. Dat zijn enkele ideeën die basisschoolleerlingen hebben voor een toekomstig Wijchen.

45 leerlingen van de basisscholen De Buizerd, De Wingerd en De Trinoom in Wijchen kwamen maandagochtend bij elkaar in Kasteel Wijchen. Tijdens de zogenoemde Kinderburgemeesterbijeenkomst spuiden zij ideeën voor Wijchen in de toekomst. Zij konen ook vragen stellen aan burgemeester Marijke van Beek en tekenden daarna hun ideale wijk.

Bubbelhuizen

De kinderen hadden veel creatieve en originele ideeën. Naast een schoner en groener Wijchen bedachten ze een weg die automatisch (elektrische) auto’s oplaadt als je erover heen rijdt. Daarnaast bedachten ze ‘bubbelhuizen’: huizen die je makkelijk kunt meenemen als je de plek waar je woont niet meer leuk vindt.

Wijchen-West

De door de leerlingen bedachte ideale wijken worden door de gemeente op bouwdoeken geprint. Deze komen te hangen bij de nieuwe wijk Wijchen-West. De Kinderburgemeesterbijeenkomst werd georganiseerd in het kader van Wijchen2035.

Zie ook:
Leerlingen basisscholen praten over de toekomst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen