Leerlingen basisscholen praten over de toekomst

Foto: Pixabay

In het kader van Wijchen2035 gaan leerlingen van 3 basisscholen in Wijchen maandag aan de slag om hun ideale wijk te tekenen en te knutselen. Bij de zogenoemde Kinderburgemeesterbijeenkomst in Kasteel Wijchen, praten de kinderen ook met burgemeester Marijke van Beek over hun ideeën.

De kinderen die hun fantasie de vrije loop laten om de gewenste toekomst van Wijchen te schetsen, zijn leerlingen van De Wingerd, De Buizerd en De Trinoom.

Toekomst

De gemeente heeft deze bijeenkomst, maandag van 09.00 tot 11.00 uur, georganiseerd om ook van de zeer jonge Wijchenaren te horen hoe zij hun gemeente in 2035 het liefst zien. Wat levert de fantasierijke wereld van een kind op als het gaat om de toekomst van Wijchen? Hoe beleven zij het en welke wensen en ideeën hebben ze? Dat zijn de vragen die de gemeente graag beantwoord ziet.

Wijchen2035

De Kinderburgemeesterbijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van Wijchen2035. Met dit project wil Wijchen zich richten op de toekomst van de gemeente en kijken welke ontwikkelingen en uitdagingen er op Wijchen afkomen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werken en de zorg. Met de ideeën, wensen en verwachtingen van de inwoners kan de gemeente beter beleid voor de toekomst maken.

Dorpentoer

Onderdeel van het project zijn onder meet bewonersbijeenkomsten, ‘toekomsttafels’, een dialoog met jongeren, jongerencafés, de Kinderburgemeesterbijeenkomst en een toer door de dorpen. Uit de bijenkomsten met bewoners kwamen speerpunten naar voren, die zijn te lezen in de Rode draden notitie.

Toekomstvisie

Alle ideeën, wensen en verwachtingen worden tussen 1 mei en 15 juli bij elkaar gevoegd waarna een plan met ambities en actiepunten wordt gemaakt. Op 2 augustus worden deze plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad, waarna na de zomer de raad een besluit neemt over de toekomstvisie.

Zie ook:
Wijchen wil van inwoners weten hoe zij de toekomst zien

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen