Een zonnige Pasen met stralend weer

Foto: Pixabay

Als we naar de weersverwachting van weeronline.nl kijken, worden dit paasweekend een zonnige editie met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 19 graden en plaatselijk zelfs 20 graden. De kans is dan ook vrij groot dat het beide dagen droog blijft.

Vanmiddag was het behoorlijk zonnig met wat sluierbewolking en hooguit een paar stapelwolken. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en zijn er heldere perioden. Aan het begin van de avond is het met 10 tot 15 graden best lekker buiten. Later daalt de temperatuur naar 7 tot 11 graden en is het toch wat frisjes.

Koude nacht

Er volgt een koude nacht met minima van 1 tot 4 graden. In het binnenland kan het heel plaatselijk tot dicht bij het vriespunt dalen en aan de grond komt het regionaal tot vorst.

Eerste paasdag

Zondag, eerste paasdag, begint de dag zonnig en fris. Met het klimmen van de zon wordt het al snel lekker buiten. In de middag is het op en top lenteweer en schijnt de zon uitbundig. Het wordt 16 tot 18 graden in het noorden en zo’n 19 graden in het zuiden. Plaatselijk kan het 20 graden worden. Met zonkracht 4 begint de zon al wat feller te worden en in het zuiden is het bijna zonkracht 5. De wind is matig en zuidoostelijk.

Tweede paasdag

Maandag blijft het droog en zacht met 16 tot plaatselijk 20 graden. We kunnen flink wat zon verwachten, maar ook wat sluierwolken.

De dagen daarna is er meer bewolking, al zal de zon nog regelmatig schijnen. Af en toe ontstaat er een bui, maar veel regen wordt niet verwacht en een groot deel van de tijd is het droog. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en met 13 tot 18 graden is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.

Hooikoortsklachten

In het paasweekend zal de wind draaien en komt dan vanuit het oosten. Dit zorgt ervoor dat vanuit Duitsland boompollen overwaaien. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland ervaren last door de berk. Ook andere bomen zoals de iepen, populieren, essen, wilgen en de eerste haagbeuken beginnen te bloeien. Het graspollenseizoen laat nog even op zich wachten. Kortom: er wacht een zonnige Pasen, al bestaat de kans dat je buiten last krijgt van hooikoortsklachten.

Bron: weeronline.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen