Inwoners kunnen meedenken over opzet Wijchen-West

Foto: Pixabay

Gemeente Wijchen wil ideeën van inwoners horen voor de nieuwbouwwijk Wijchen-West. Deze worden gebruikt voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan. Inwoners kunnen zich aanmelden voor de participatiegroep of hun ideeën doorgeven via een online ideeënbus.

Wethouder Geert Gerrits: “Ik nodig iedereen uit om op een creatieve manier zijn of haar inbreng te leveren voor dit mooie project. Zo maken we er samen een écht Wijchens plan van.”

Gebiedsvisie

Dit jaar staat in het teken van het uitwerken van een stedenbouwkundig plan. Dat is de uitwerking van de gebiedsvisie naar een concreet en haalbaar plan. De gebiedsvisie voor Wijchen-West heeft de gemeenteraad vorig jaar vastgesteld.

Nieuwe website

Gemeente Wijchen trekt in dit project samen op met de andere grondeigenaren in het gebied Wijchen-West. Zij hebben samen een nieuwe website voor het project ontwikkeld – http://www.nieuwbouw-wijchenwest.nl/ – waarin het laatste nieuws, achtergrondinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen te lezen zijn.

Online ideeënbus

Inwoners van Wijchen kunnen hun ideeën voor de nieuwbouwwijk (sfeerbord, fotocollage of beschrijving) tot en met 18 mei doorgeven via de website. Deze ideeën worden besproken tijdens de eerste bijeenkomst van de participatiegroep.

Een participatiegroep van ongeveer 20 personen denkt op 2 momenten in het proces, in mei en juli, mee in de planvorming. Inwoners die zich hiervoor willen aanmelden, kunnen dat tot en met 15 mei doen.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen