Documentaire over Remco Campert in De Schakel

Remco Campert aan het werk op zijn typemachine
Foto: still uit documentaire 'Verloop van jaren - Dichter bij Remco Campert'

Regisseur Jan Albert Jansen kwam een jaar lang bij schrijver, dichter en columnist Remco Campert over de vloer. Hij maakte daarvan in 2016 de documentaire Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert die binnenkort is te zien in De Schakel in Wijchen.

We leren Campert (1929) in zijn dagelijks leven en gewoontes kennen. Hij leest zelf een aantal gedichten voor die een verhaal vertellen van weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood. Het is een film over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood en de poëzie als levenselixer. “Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf, leef ik”, aldus Campert.

Regisseur Jan Albert Jansen zegt: “Ik wilde het verhaal vertellen aan de hand van een paar van Remco’s gedichten, die hij zelf voorleest. Want in die gedichten kom je dichter bij hem dan in welk interview ook.”

De documentaire is op dinsdag 17 mei te zien in De Schakel (Pius XII-straat 85, Wijchen), aanvang 19.30 uur. De film sluit aan bij de expositie Stilte verbeeld die daar te zien is.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen