Wijchen zoekt luisterend oor als burgemeester

Foto: Uit: De beste burgemeester voor de gemeente Wijchen

Er kan gesolliciteerd worden op de functie van burgemeester van de gemeente Wijchen. De vacature is sinds afgelopen woensdag, na publicatie in de Staatscourant, opengesteld. De termijn sluit op 16 juni. Het is de bedoeling dat de opvolger van Marijke van Beek in de tweede helft van november wordt geïnstalleerd.

Inwoners, ondernemers, gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Wijchen hebben het profiel voor de nieuwe burgemeester samengevat in de zin: “Onze nieuwe burgemeester moet zich regelmatig laten zien en tijd nemen om een praatje te maken met de inwoners. Een luisterend oor dus! En weet met een authentieke flair mensen en organisaties bij elkaar te brengen en de neuzen in dezelfde richting te krijgen.”

Enquête

Om te weten te komen welk type burgemeester de Wijchenaren willen,  heeft de gemeente een enquête gehouden. In totaal hebben 430 respondenten hun mening gegeven en aangegeven wat zij belangrijk vinden. Daaruit kwam dit naar voren:

Uit: De beste burgemeester voor de gemeente Wijchen

 

 

Eigenschappen

Als belangrijkste eigenschappen voor de nieuwe burgemeester werden genoemd:

Uit: De beste burgemeester voor de gemeente Wijchen

Vertrouwenscommissie

Medio juli worden de kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland.  In september voert de vertrouwenscommissie gesprekken waarna de gemeente Wijchen eind november een nieuwe burgemeester heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen