Hockeymannen delen de punten in Dongen

De mannen van MHC Wijchen hebben de een na laatste wedstrijd van de competitie niet weten te winnen. Tegen Liberty uit Dongen, de nummer 5 van de competitie, werd het net zoals de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, een gelijkspel: 2-2.

In het Brabanste Dongen was Liberty in het eerste kwart zichtbaar beter ingespeeld op het trage hockeyveld dan de Wijchenaren. In het tweede kwart lukte het Wijchen de druk op te voeren en meermaals de cirkel van Liberty te bereiken. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Liberty wist zelf ook niet te scoren uit de handvol counters.

Gefopt

In het derde kwart wist de thuisploeg de score te openen (1-0). Niet veel later was het Koen Schipper die zijn team op gelijke hoogte bracht (1-1). Door een mislukte aanname werd de Dongense keeper gefopt en belandde de bal op de doelplank.

Overwicht

Nog in het derde kwart kwam thuisteam Liberty wederom op voorsprong uit een strafcorner (2-1). In het vierde kwart had Wijchen duidelijk het overwicht op het veld. Uit een van de aanvallen wist Luca Toni Faber de 2-2 te scoren door de bal hard binnen te slaan. Er volgden nog een handvol strafcorners voor de Wijchenaren, maar tot scoren kwamen zij niet meer.

Laatste wedstrijd

Wijchen richt zich nu op de laatste wedstrijd van dit seizoen. Op zondag 12 juni (14.45 uur) speelt Wijchen Heren 1 thuis tegen Horst.