Kwaliteitscertificaat voor de Bibliotheek Wijchen  

Het gevelbordje bij de Bibliotheek Wijchen. Links directeur Kaashoek, rechts wethouder Schouten
Het gevelbordje bij de Bibliotheek Wijchen. Links directeur Kaashoek, rechts wethouder Schouten
Foto: Gemeente Wijchen

Bij de Bibliotheek Wijchen is vandaag, vrijdag, een gevelbordje onthuld door wethouder Schouten. Het is het zichtbare bewijs dat de Bibliotheek een officieel kwaliteitscertificaat heeft ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Dit certificaat werd op 15 april toegekend en geeft aan dat de organisatie voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Dit certificaat is een kroon op het werk van alle mensen die hieraan hebben bijgedragen

Wethouder Bea Schouten: “Ik ben trots op de Bibliotheek. De Bibliotheek Wijchen werkt hard aan onze speerpunten lezen, leren, informeren, voor al onze inwoners. Ook in de afgelopen moeilijke coronaperiode. Dit doet ze met gemotiveerde en enthousiaste mensen, onder wie een grote groep vrijwilligers. Dit certificaat is een kroon op het werk van alle mensen die hieraan hebben bijgedragen.”

Kwailiteitsnormen

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft de Bibliotheek Wijchen de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is 4 jaar geldig.

We zijn heel trots dat we de audit weer goed hebben doorlopen

Anja Kaashoek, directeur van de Bibliotheek: “We vinden het belangrijk om het halen en brengen van informatie, cultuur en verhalen voor iedere inwoner van Wijchen mogelijk te maken. Dat biedt iedereen kansen om te ontdekken, ontwikkelen, ontspannen en ontmoeten en daarmee ieders leefwereld te verrijken en vergroten. Dat is de reden waarom we iedere 4 jaar onze organisatie en dienstverlening langs de meetlat leggen van de kwaliteitsnormen voor de bibliotheken in Nederland. We zijn heel trots dat we de audit weer goed hebben doorlopen”.

Innovatieve aanpak

De CBCT geeft midddels de controleur aan: “Er is volledig sprake van een innovatieve en wendbare aanpak. De gemeente Wijchen heeft samen met de bibliotheek een gemeentelijke visie op het bibliotheekwerk opgesteld en deze vertaald in een opdracht voor de bibliotheek. De aanpak, zoals omschreven in het strategisch beleidsplan, is volledig geïmplementeerd.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen