PvdA bezorgd over groei van aantal fastfoodbedrijven

Foto: Pixabay

De PvdA lijkt geen voorstander van de mogelijke vestiging van een fastfoodrestaurant bij de Lambrasse in Wijchen. De fractie wil van het college van burgemeester en wethouders weten welke mogelijkheden het college heeft om te voorkomen dat er zich daar een fastfoodbedrijf gaat vestigen.

Aanleiding tot de vraag aan B en W is de aangekondigde vestiging van twee fastfoodzaken bij de ‘Struyken-blokken’; op bedrijventerrein Bijsterhuizen komen vestigingen van Burger King en Kentucky Fried Chicken. Ook de mogelijke komst van een fastfoodbedrijf in Wijchen-Noord (op het groene deel met waterplas dat tussen Hof van Hagevoort en de afslag naar de A326 ligt) naast de al aanwezige fastfoodzaken in de regio hebben geleid tot de vragen.

Titus Burgers. Foto: PvdA Wijchen

Gezond leven

“De PvdA Wijchen vindt dat goede gezondheid begint met gezond leven”, zegt fractievoorzitter Titus Burgers. “Het moet makkelijk zijn om gezonde keuzes te maken. Het gaat niet over een verbod, maar over reguleren en daarnaast verleiden tot gezond gedrag. De PvdA Wijchen wil jong en oud verleiden om gezonde keuzes te maken.”

Overkill

De fractie wil dan ook van het college weten welke maatregelen het gaat nemen om gezond leven te stimuleren en welke rol de aanwezigheid van fastfoodketens speelt binnen die aanpak. “We willen ook graag weten of het college bereid is om met onze buurgemeenten in gesprek te gaan om een overkill van fastfoodbedrijven in onze regio te voorkomen en welke stappen het college kan zetten.”

Fruit

In het kader van voorkomen is beter dan genezen wil de PvdA weten of B en W mogelijkheden ziet om samen met sportverenigingen en basisscholen gezond leven bij kinderen te stimuleren, door bijvoorbeeld fruit tegen gereduceerd tarief aan te bieden.

Reacties

Cookieinstellingen