Golftoernooi rotary levert bijna 20.000 euro op

Foto: Pixabay

Het 24e golftoernooi van Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland heeft bijna 20.000 euro opgebracht voor een aantal goede doelen. Bij BurgGolf op de Berendonck deden 72 deelnemers mee aan het jaarlijkse toernooi.

Dankzij dit aantal deelnemers en de veiling achteraf heeft het toernooi 18.750 euro opgebracht voor een aantal goede doelen op regionaal, landelijk en internationaal niveau, waaronder het regionale doel Stichting Koprol, een sportorganisatie voor iedereen die niet terecht kan of wil bij een reguliere sportgroep. Koprol biedt sport op maat onder professionele begeleiding in en rondom Nijmegen. Deze begeleiders zijn bewegingsagogen, fysiotherapeuten, psychomotorische therapeuten en zwemcoaches en worden ingezet passend bij de betreffende sport.

End Plastic Soup

Waterflessen gemaakt van suikerriet. Foto: Wil Kuijpers

De deelnemers aan het golftoernooi ontvingen dit jaar een extraatje in de vorm van een waterfles gemaakt van suikerriet. Sinds dit jaar heeft Rotaryclub WBT zich verbonden aan het project EndPlasticSoup, een wereldwijd duurzaamheidsproject van Rotary. Het is de bedoeling dat de deelnemers volgend jaar hun fles weer meenemen. Burggolf Wijchen en Rotaryclub WBT zorgen dan dat er overal waterpunten zijn om de fles te kunnen vullen.

Jubileumjaar

Volgend jaar is een jubileumjaar voor het toernooi. Er kunnen maximaal 18 flights deelnemen. Een flight is een groep spelers van maximaal 4 golfers die gezamenlijk een ronde spelen.

Wie verzekerd wil zijn van een plek, kan zich al aanmelden bij Piet Philipsen: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen