Wijchen op tiende plek van Fietsgemeente 2022

Foto: Pixabay

De gemeente Wijchen is op de tiende plek geëindigd bij de verkiezing van Fietsgemeente 2022. Gemeente Schiermonnikoog is uitgeroepen tot Fietsgemeente 2022 van de verkiezing die door de Fietsersbond wordt georganiseerd.

In het najaar van 2021 hebben de Nederlandse fietsers 48.000 enquêtes ingevuld, verdeeld over alle gemeenten. Zoveel enquêtes waren er niet eerder, en nog nooit waren alle gemeenten representatief in het onderzoek.

Top 10

De top 10 van Fietsgemeente 2022 ziet er als volgt uit:

Rotondes

Wijchen behaalde een totaalscore van 3,8 (van 1 tot 5). De gemeente scoorde het maximale aantal punten bij de categorieën Rotondes en Stedelijke dichtheid.

 

Wijchen scoort van alle gemeenten in de regio die hebben meegedaan al enige een Hoog (groen):

Titel

Wanneer een gemeente de titel Fietsgemeente wint, dan doet zij tien jaar lang niet mee aan de competitie. Dit geldt in deze verkiezing voor Zwolle (2014), Nijmegen (2016), Houten (2018) en Veenendaal (2020).

De top 100 van fietsgemeenten is samengesteld op basis van een gemiddelde van alle scores, waarbij de scores uit de enquête dubbel meetellen. Gemeenten kunnen alleen in de top 100 terechtkomen als alle vragen in de enquête voldoende beantwoord zijn voor een betrouwbaar beeld.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen