Expositie Hennie de Swart en Ton van Antwerpen

Werk van Hennie de Swart (links) en Ton van Antwerpen, geïnspireerd op de natuur
Werk van Hennie de Swart (links) en Ton van Antwerpen, geïnspireerd op de natuur
Foto: Kunsthuis Wijchen

Hennie de Swart en Ton van Antwerpen exposeren de komende weken in het Kunsthuis in Wijchen. De twee kunstenaars halen beiden hun inspiratie uit de natuur en het landschap.

In het Kunsthuis zijn tot eind juni schilderijen, collages en sculpturen van beide kunstenaars te zien.

Nederlandse landschap

Hennie de Swart, die gecharmeerd is door de eenvoud en leegheid van het Nederlandse landschap, vertaalt dit naar haar schilderijen. Daarnaast toont zij digitale bewerkingen van foto’s van de omgeving van haar woonplaats Beuningen en collages waar ook foto’s in verwerkt zijn. In het bijzonder zijn er een aantal verschillende werken te zien die zijn gebaseerd op een foto van een huis waar zij als klein kind heeft gewoond.

Uiterwaarden

De lange wandelingen die Ton van Antwerpen uit Deest maakt door de uiterwaarden en de bossen zijn voor hem een grote inspiratiebron. Ze brengen hem tot observeren en intensieve beschouwing. Tegelijkertijd vindt hij zo voorwerpen die hij gebruikt voor zijn werk en wordt hij ertoe gebracht steeds nieuwe materialen uit te proberen. Dat resulteert in een grote diversiteit in zijn werk.

Toegang

De expositie is te zien in het Kunsthuis aan de Kasteellaan in Wijchen (naast Kasteel Wijchen), van 18 tot en met 26 juni 2022, op zaterdag en zondagen van 1200 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen