HEMA raadt medewerkers aan weer afstand te bewaren

De HEMA in Wijchen
Foto: CIZO Communicatie Wijchen

HEMA raadt de medewerkers aan om voldoende afstand te bewaren van elkaar en de klanten, zodat ze niet besmet raken met corona en ziek uitvallen. De warenhuisketen roept personeel op om waakzaam te zijn nu het aantal besmettingen weer oploopt.

Het winkelbedrijf zette deze week een bericht van die strekking op het intranet. ‘We informeren onze medewerkers weer over de adviezen van het RIVM en de overheid om ervoor te zorgen dat er niet een besmettingshaard ontstaat.’ Maatregelen die veel verder gaan dan de overheidsadviezen, zoals het verplicht dragen van mondkapjes, neemt HEMA vooralsnog niet. Het RIVM houdt rekening met een zomergolf aan besmettingen in ons land.

Toename besmettingen

In de afgelopen 7 dagen stelden de GGD’en in Nederland bijna 19.000 besmettingen met corona vast. Dat komt neer op gemiddeld ongeveer 2700 positieve tests per dag. Dat gemiddelde is in een week tijd met bijna 74 procent gestegen. De toename is waarschijnlijk te wijten aan nieuwe, besmettelijkere versies van de omikronvariant van het virus. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ziet ook het aantal patiënten met COVID-19 op verpleegafdelingen in ziekenhuizen stijgen.

Wijchen

In Wijchen zijn in de afgelopen 7 dagen 4 personen in Wijchen positief getest. Gisteren, vrijdag, waren er dat al 3. Het aantal mensen met corona is veel hoger omdat niet iedereen zich bij de GGD  laat testen en alleen een zelftest doet. Deze personen worden niet geregistreerd.

Sinds het begin van de meldingen bij de coronapandemie zijn in Wijchen 81 mensen aan COVID-19 overleden.

 

De onderstaande grafiek laat zien hoeveel mensen in Wijchen een positieve testuitslag kregen van de GGD of bijvoorbeeld het ziekenhuis of de huisarts. Het gaat om het aantal positieve testen dat gemeld is aan het RIVM. Testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn hier niet bij opgeteld.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen