Zilveren Draagspeld voor Loesan Peters uit Bergharen

Burgemeester Van Beek (l) reikte de Zilveren Draagspeld uit aan Loesan Peters.
Burgemeester Van Beek (l) reikte de Zilveren Draagspeld uit aan Loesan Peters.
Foto: Gemeente Wijchen

Loesan Peters uit Bergharen heeft vrijdagmiddag een Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Peters is oprichter en directeur van Odensehuis Animi Vivere, dat deze week het vijfjarig bestaan viert.

De uitreiking van de onderscheiding door burgemeester Marijke van Beek vond plaats in ’t Kompas op woonlocatie Meander in Wijchen tijdens het jubileumfeest van het Odensehuis.

Beginnende dementie

Peters zet zich al vele jaren lokaal, regionaal en landelijk in voor het op de kaart zetten van beginnende dementie onder jonge mensen. Het Odensehuis in Wijchen richt zich met name op jonge mensen met beginnende dementie.

Animi Vivere

Loesan Peters heeft veel ervaring met deze doelgroep. Zo werkte zij als Eerst  Verantwoordelijke Verpleegkundige bij De Waalboog in Nijmegen. Daar richtte ze in in 2004 een afdeling voor jonge mensen met dementie op. Zij werkte ook in het zorgonderwijs als docent, was zorgtrajectbegeleider en sinds 5 jaar directeur van het Odensehuis Animi Vivere. Daarnaast is zij lid van de adviesraad van het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen