Graafsebrug vanaf maandag een maand afgesloten

Foto: Google Maps

De Graafsebrug is vanaf komende maandag een maand dicht voor gemotoriseerd vervoer. Tijdens deze afsluiting is het fietspad open. Reizigers worden ter plekke via borden gewezen op deze werkzaamheden. Tevens wordt de geldende omleiding aangegeven.

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht aan de John S. Thompsonbrug in opdracht van Rijkswaterstaat, duren nog tot eind dit jaar.

Repareren

Tot en met begin september wordt de brug meerdere malen volledig afgesloten om het wegdek van zowel de rijbaan als het fietspad over de gehele lengte te kunnen repareren. Deze periode is gekozen omdat het dan minder druk is vanwege de vakanties en omdat er dan geen andere wegprojecten voorzien zijn in de regio.

Na de afsluiting van de rijbaan, van maandag 25 juli tot en met zondag 21 augustus, wordt het fietspad 2 weken afgesloten.

Geverfd

De John S. Thompsonbrug bestaat uit 9 brugdelen, die in de afgelopen jaren afzonderlijk van elkaar geverfd zijn. Het schilderen van elk brugdeel duurde steeds zo’n 3 maanden. Nu het het schilderwerk klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument weer in ere hersteld.

Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB dit jaar de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug en daarvoor zijn de afsluitingen nodig.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen