Nieuw plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer vastgesteld

Foto: Still uit video

De eerste woningzoekenden voor het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer kunnen zich begin 2023 aanmelden, zo is de verwachting. De start van de werkzaamheden zijn gepland in maart volgend jaar. Het herziene bestemmingsplan is onlangs unaniem vastgesteld in de gemeenteraad van Wijchen. Het plan ligt nu ter inzage; bezwaarmakers kunnen nog in beroep gaan bij de Raad van State.

Het vorige bestemmingsplan riep veel weerstand op; winkeliers vreesden dat er te weinig plekken zouden komen. Na onderzoek door verkeerskundigen en overleg met ondernemers is dat aangepast. In het herziene plan is meer ruimte gemaakt voor parkeerplaatsen. In het vorige bestemmingsplan mocht er nog gebouwd worden op het oostelijk deel van het Europaplein (langs de Meester Van Coothlaan). Dit blijven nu parkeerplaatsen.

Bron: Gemeente Wijchen

Appartementen

Bewoners van de nieuwe appartementen krijgen hun eigen parkeerplaats. De parkeerplaatsen dicht bij de winkels vormen een blauwe zone, bedoeld voor kort parkeren. Dat zijn er bijna 300.

Parkeergarage

Onder het Europaplein (bij het voormalige gemeentehuis) komt een parkeergarage met een roltrap voor winkelwagens; in en langs de garage komen 164 parkeerplaatsen in een blauwe zone.

Het oostelijk deel van het Europaplein (tegen de Meester Van Coothlaan) bestaat ook voor het grootste deel uit een blauwe zone, op 30 parkeerplaatsen na: deze zijn bedoeld voor lang parkeren.

De Bolster

In het zuidelijk deel (Meerdreef) blijven de huidige 150 plus 24 parkeerplaatsen (bij uitvaartcentrum Wessels) voor lang parkeren. In overleg met pandeigenaren en winkeliers zijn rondom het Europaplein 27 parkeerplaatsen extra toegevoegd. Deze komen bij De Bolster.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen