Vermaak, muziek en marktkramen op Batenburgse Dag

Foto: archief wijchen.nieuws.nl

In het historische centrum van Batenburg wordt komende zondag, 31 juli, de Batenburgse Dag gehouden. Het stadje met zijn smalle straatjes en de kasteelruïne biedt van 10.00 uur tot circa 17.00 uur vermaak met onder meer 150 marktkramen.

Verder speelt het dweilorkest ‘Mag geen naam hebben’, zingt het zangkoor Zang en Vriendschap en is er een rondtrekkend straattheater. Bij de aanwezige terrassen spelen de plaatselijke coverband Dusty Road, het orkest Jersey en het duo Sonata.

Springkussen

Ook zijn er op deze dag oude tractoren, auto’s, brommers, ambachten en roofvogels te bewonderen. De oude St. Victorkerk, de ruïne en de standaardmolen zijn geopend. Voor kinderen is er een draaimolen en een springkussen, Roel’s beestenboel is van de partij en de kleintjes kunnen zich laten schminken.

Entree

Entree voor de Batenburgse Dag bedraagt 3 euro; de opbrengst van deze dag komt ten goede aan de kas van de penningmeesters van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Parkeren

Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen kunnen gratis parkeren in het weiland aan de rand van het dorp en in het weiland voor de voormalige kerk aan de Molendijk. Bezoekers diende voldoende cash geld mee te nemen, want er is in Batenburg geen pinautomaat.

(Bron: Wijchen=)

Reacties

Cookieinstellingen