CDA wil centraal oplaadpunt voor e-bikes in het centrum

Foto: Pixabay

Het CDA Wijchen wil dat er een centraal oplaadpunt voor elektrische fietsen komt in het centrum van Wijchen. Tot nu toe zijn er alleen oplaadpunten bij het kasteel en het NS-station.

Een oplaadpunt in het centrum komt volgens raadslid Marlien Joosse-de Visser de aantrekkelijkheid voor bezoekers met een e-bike ten goede.

Toename bezoekers

“Het behoeft geen nadere toelichting dat elektrisch fietsen erg populair is de laatste jaren”, zegt Joosse-de Visser. “Ook zien we in Wijchen een toename van bezoekers van ons centrum die met de elektrische fiets komen, ook uit de verdere omgeving. Het aantal oplaadpunten van elektrische fietsen in ons centrum is op dit moment beperkt aanwezig. Alleen bij het kasteel en bij het station.”

Marlien Joosse-de Visser (CDA). Foto: Gemeente Wijchen

Aanvulling

Om het centrum aantrekkelijk te houden voor bezoekers per fiets zou het uitbreiden van oplaadvoorzieningen voor elektrische fietsen in het centrum een mooie aanvulling zijn, volgens het CDA. “Voor elektrische auto’s gebeurt dat immers ook volop. Daarbij denkt het CDA Wijchen aan het aanleggen van een centraal oplaadpunt, eventueel geïntegreerd met een stalling”, aldus Joosse-de Visser.

Centrum Management

Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten welke voorzieningen er op dit moment voor het opladen van elektrische fietsen in het centrum zijn en of de gemeente wil onderzoeken of een dergelijk centraal oplaadpunt kan worden aangelegd. Het CDA pleit ervoor dat de gemeente hierover met het Centrum Management in overleg gaat om samen op te trekken.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reacties

Cookieinstellingen