Kinderdorp krijgt eigen straatnaambordje

Wethouder Bea Schouten (r) onthulde het straatnaambordje voor het Okie Dokie Dorp.
Wethouder Bea Schouten (r) onthulde het straatnaambordje voor het Okie Dokie Dorp.
Foto: gemeente Wijchen

Omdat Okie Dokie Dorp 50 jaar bestaat is afgelopen week het Okie Dokie pad onthuld. In een halve eeuw is het ‘dorp’ uitgegroeid tot een complete ‘stad’ waar meer dan 750 kinderen aan meedoen.

Okie Dokie Dorp is een kindervakantieweek die jaarlijks in Wijchen wordt georganiseerd door ruim 300 vrijwilligers. In de topjaren deden er meer dan 750 kinderen mee die in de zomer 5 dagen lang in het Oosterpark gingen bouwen, knutselen, spelen en genieten van de activiteiten die de vrijwilligers voor ze organiseren. 2020 was het eerste jaar dat Okie Dokie Dorp niet door kon gaan.

Een week lang bouwen en knutselen in het Okie Dokie Dorp. Foto: gemeente Wijchen

Halve eeuw

Omdat het Okie Dokie Dorp 50 jaar bestaat is afgelopen week door wethouder Bea Schouten een straatnaambordje onthuld waarmee het ‘dorp’ op alle dagen een vast plekje in de gemeente heeft gekregen.

Oosterpark

In het Oosterpark in Wijchen wordt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus weer het Okie Dokie Dorp gehouden.

Dat betekent voor de kinderen een week om volop te spelen, timmeren, klussen en verven aan een eigen dorp. De week begint op maandagochtend in de kasteeltuin in Wijchen. Vanaf hier lopen de deelnemers gezamenlijk naar het Oosterpark.

Reacties

Cookieinstellingen