Hoorcollege kunstgeschiedenis in de Bibliotheek

Arjan Moscoviter
Arjan Moscoviter
Foto: de Bibliotheek Wijchen

Het kijken naar schilderijen kan naast leerzaam en indrukwekkend soms ook simpelweg een feestelijke bezigheid kan zijn. Dat is globaal de inhoud van een hoorcollege dat Arjan Moscoviter donderdag 11 augustus geeft in de Bibliotheek Wijchen.

Het hoorcollege gaat ook over het vernieuwde Museum Singer Laren waar volgens Moscoviter het schilderplezier van de muur klatert. Omdat in verf alles kan en niets hoeft.

Singermuseum

Dankzij de schenking van een grote collectie door Els Blokker-Verwer en de schenking van een bedrag voor de bouw van een nieuwe museumvleugel, wordt het Singermuseum toonaangevend in de presentatie van de vroegmoderne kunst in Nederland. Kunstenaars als Jan Sluijters spelen daarbij een prominente rol.

Moscoviter

Arjan Moscoviter (1959) studeerde van 1978 tot 1983 aan de Academie van Beeldende Kunsten in Arnhem en van 1986 tot 1991 Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. “De interesse in praktijk en theorie van de beeldende kunst geef ik vorm in mijn eigen beeldend werk – tekeningen, schilderijen en fotografie – cursussen tekenen/schilderen en lessen en lezingen kunstgeschiedenis.”

Aanmelden

Het hoorcollege is donderdag 11 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan via de site van de Bibliotheek.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen