‘Kampvuurvertellingen’ begon in de achtertuin

Martin Bergsma (Meneer van Woord) tijdens een eerdere editie van 'Kampvuurvertellingen'
Martin Bergsma (Meneer van Woord) tijdens een eerdere editie van 'Kampvuurvertellingen'
Foto: Sarah Kiddie

Kampvuurvertellingen brengt een stukje back to basics voor iedereen.” Dat zegt Marc van Kampen, een van de organisatoren van Kampvuurvertellingen dat vrijdag 26 augustus op het pleintje voor de ingang van ’t Mozaïek in Wijchen wordt gehouden.

Het is voor de zesde keer dat in Wijchen het vertelevenement wordt gehouden.

Achtertuin

Het idee om een vertelevenement te organiseren kwam voort uit het plan om verhalenverteller Paul Groos uit te nodigen om naast een vuurkorf in de achtertuin verhalen te laten vertellen. Mariska van de Steege, die samen met Van Kampen, Judith Nagtegaal en Ella van Kampen het evenement organiseert, zag het al helemaal voor zich: samen met vrienden en familie het midzomeravondgevoel beleven. Toen in 2017 bleek dat de Kampvuurvertellingen een succesvol concept was, werd haar droom om in Wijchen een evenement op de kaart te zetten, werkelijkheid.

’t Mozaïek

De eerste editie, voor een klein gezelschap, was in 2016 in het bos van Scouting Sint Franciscus aan de Waszinkweg in Wijchen. Een jaar later werd het evenement voor het eerst gehouden op het pleintje voor ’t Mozaïek waar circa 100 mensen op afkwamen. In 2018 waren er al 150 mensen. In februari 2019 werd, naast de zomereditie, ook de eerste wintereditie gehouden. In 2020 ging het evenement door corona niet door, maar vorig jaar werd de draad weer opgepakt.

Het organisatieteam: v.l.n.r. Mariska van de Steege, Judith Nagtegaal en Marc van Kampen. Foto: Sarah Kiddie

Vertelcultuur

Als organisator vindt Van Kampen het vooral heel bijzonder dat een idee dat oorspronkelijk voor in de achtertuin was bedoeld, is uitgegroeid tot een publiek vertelevenement van formaat. Het regelen en organiseren, de weg naar de Kampvuurvertellingen toe, daar zit voor hem de kracht en de passie. “Het faciliteren van een podium om de vertelcultuur meer op de Wijchense kaart zetten”, zegt Van Kampen.

Paul Groos

Paul Groos is een vertrouwde gast bij Kampvuurvertellingen. Hij noemt zich inmiddels 7 jaar verhalenverteller, maar was dat in zijn beroep als docent Latijn en Grieks eigenlijk altijd al. Sinds 2015 treedt hij door heel Nederland op met allerlei mythologische verhalen, maar ook met verhalen uit vele andere genres. In Wijchen is hij ook bekend van het jaarlijkse Kerstsprookjesfestijn en van voorstellingen in theater ’t Mozaïek.

Drie blokken

De andere vertellers die op vrijdag 26 augustus verhalen vertellen zijn Martin Bergsma, Joost Schellekens en Nadja Spooren. De 4 verhalenvertellers treden op in 3 blokken: van 19.00 tot 20.00 uur met verhalen speciaal voor kinderen tot een jaar of 8; van 20.15 tot 22.00 uur met verhalen voor iedereen van jong tot oud; en van 22.15 tot 23.30 uur met griezelverhalen. Voor het laatste blok zijn nog plaatsen vrij. Reserveren kan via de site van de Bibliotheek Wijchen.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen