Expositie van Jurgen Jasper bij De Holtsehoek in Balgoij

De Wijchense kunstenaar Jurgen Jasper bij een aantal van zijn landschappen
De Wijchense kunstenaar Jurgen Jasper bij een aantal van zijn landschappen
Foto: De Holtsehoek

Bij campererf De Holtsehoek in Balgoij is tot en met morgen (zondag) nog een expositie te zien met landschappen van de Wijchense kunstenaar Jurgen Jasper. De meeste werken hebben het Wijchense of Gelderse landschap als onderwerp.

Jasper (1978) is geboren en getogen in Heerenveen. Hij studeerde aan ArteZ in Arnhem. Als boekontwerper werkte hij veel met zogenoemde margeprogressies, een methode om de beste verhouding tussen het bedrukte en het onbedrukte deel van een pagina te bepalen. Door dit onderzoek kwam hij terecht in abstracties, die vervolgens landschappen werden.

Poëtische karakter

Jasper werkt op oude boekbanden, die bestand zijn tegen de middelen en technieken waarmee hij zijn landschappen creëert. Hij snijdt en kerft, gebruikt een strijkijzer om te verhitten, en werkt met plamuur, terpentine en bleekmiddel. Sommige werken zijn toonbeelden van chemische reacties, wat hun poëtische karakter vergroot.

Als grafisch ontwerper en als kunstenaar heeft hij een grote missie: het werken buiten de kaders. Zijn Friese roots zorgen voor een sobere en heldere kijk op het landschap.

De Holtsehoek

De expositie is te zien bij De Holtsehoek aan de Houtsestraat 12 in Balgoij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen