Stakingen bij het spoor woensdag in Wijchen merkbaar

Foto: Gemeente Wijchen

De vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren ook deze week actie. Het maakt deel uit van de estafettestaking van spoorwegpersoneel. Voor woensdag ligt het zwaartepunt van de acties in regio zuid en oost met onder meer ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Dat betekent dat ook de treinreizigers vanuit Wijchen daar last van ondervinden.

De actie van vandaag, maandag 29 augustus, houdt in dat er de hele dag nagenoeg geen treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Noord-Holland. Hierdoor kunnen treinreizigers in de rest van het land ook hinder ondervinden van de staking. Dat betekent dat men rekening moet houden met langere reistijden en vaker overstappen.

Reisplanner

Op dinsdag vinden stakingen plaats in het midden van het land. Op woensdag ligt het zwaartepunt in regio zuid en oost: Arnhem, Breda, ’s-Hertogenbosch, Deventer, Ede-Wageningen, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hengelo, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Sittard, Tilburg, Venlo, Vlissingen en Zutphen. De impact op de dienstregeling is nog niet bekend.

De NS adviseert reizigers kort voor vertrek de Reisplanner of NS-app te raadplegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen