Pelgrimsboek over ervaringen met de Walk of Wisdom

Foto: Jan Alers

Van de circa 12.000 pelgrims die in de afgelopen 7 jaar de Walk of Wisdom hebben gelopen, zijn een aantal ervaringen gebundeld in het boek Op Weg naar Wijsheid. De route van deze pelgrimsroute telt 136 kilometer rondom Nijmegen en voert onder meer langs Bergharen, Hernen, Wijchen en Niftrik.

Op zaterdag 3 september wordt het eerste hoofdstuk van het pelgrimsgetijdenboek Op Weg naar Wijsheidin de vorm van een e-boek gepresenteerd in de Nijmeegse Stevenskerk (vanaf 10.00 uur). Het eerste pelgrimsgetijdenboek –  Seizoenen van het leven  – is uitverkocht.

De route van de Walk of Wisdom

Natuur

De Walk of Wisdom is een moderne pelgrimsroute (onafhankelijk van een religie) geïnspireerd door de natuur. De route knoopt verschillende natuurgebieden aan elkaar en is daardoor zeer divers. Het grootste deel is onverhard.

De deelnemers lopen door 2 landen, 3 provincies en 11 gemeenten. Pelgrims die zich inschrijven, krijgen een overnachtingslijst voor elk budget.

Marlieke Overbeek. Foto: Manja Bente

Teksten

De teksten van het boek betreffen ervaringen van de deelnemers in de afgelopen jaren. Kunst en poëzie vullen de teksten aan. Speciaal voor het eerste hoofdstuk van het e-boek werd aan gastschrijvers gevraagd de route ook te lopen, zoals Kiza Magendane, Roanne van Voorst en Nynke Laverman.

Kunstenaar

Kunstenaar Marlieke Overmeer maakte speciaal voor de presentatie een gebaar ‘om de wereld te redden’. Een verwijzing naar de intentie achter de pelgrimsroute om ruimte te maken voor bezinning en verbondenheid.

Wat dat is blijft geheim tot de presentatie. Na afloop krijgen alle deelnemers het e-boek en het ‘gebaar’ van Overmeer.

Uitbreiden

De stichting achter de tocht wil graag uitbreiden naar het buitenland. Om als organisatie klein en idealistisch te blijven, wil ze dat doen door samenwerking met lokale partners.

Het streven is een Walk of Wisdom van 1 tot 2 weken te lopen in elk land van de wereld.  Deze Nederlandse Walk of Wisdom werd in 2018 bekroond met de publieksprijs bij de Gelderse Landschapsverkiezing. In maakte Klaas Drupsteen een de negendelige tv-serie over de pelgrimstocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen