Nu ook circulaire prijs De Cirkel voor start-ups

Juryvoorzitter Sylvia Fleuren (m) reikt de prijs uit aan de winnaar van De Cirkel-award vorig jaar.
Juryvoorzitter Sylvia Fleuren (m) reikt de prijs uit aan de winnaar van De Cirkel-award vorig jaar.
Foto: RvN@

Dit jaar wordt bij De Cirkel voor het eerst een award geïntroduceerd voor start-ups die zich onderscheiden met een positieve impact op het grondstofgebruik. De Cirkel is de jaarlijkse onderscheiding van de RvN@ voor de ondernemer in de regio die het verschil maakt in circulair ondernemen en het verminderen van grondstofgebruik.

Dit jaar worden er voor het eerst twee circulaire awards uitgereikt. De reguliere award voor gevestigde ondernemers en de Startup Cirkel, voor startende ondernemers.

Grondstofgebruik

De Cirkel  is de circulaire prijs voor het Rijk van Nijmegen en maakt deel uit van een meerjarig circulair programma. Deze prijs is voor de organisatie in de regio die zich op het gebied van circulair ondernemen het meest onderscheidt door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik.

Boost

“Mkb’ers die circulair ondernemen hebben een podium nodig om te groeien. De Cirkel is dat podium”, aldus Sylvia Fleuren, scheidend juryvoorzitter. Om de regio ook met ideeën van nieuwe initiatieven te inspireren en de jonge ondernemers een boost te geven, is de Startup Cirkel in het leven geroepen.

Netwerkondersteuning

Beide winnaars ontvangen, naast een award, een jaar lang actieve netwerkondersteuning door de RvN@ Circulaire Raad. Ook krijgen ze een masterclass van hoogleraar emeritus Duurzaam Ondernemen, Jan Jonker die tevens jurylid is. De overige juryleden zijn Bart de Bruin, directeur Dar NV en voorzitter van de RvN@ Circulaire Raad, Dick Bos, directeur StartUp Nijmegen, wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal en Bernd Hendriksen, duurzaam ondernemer Orange X.

BuyBay

In 2021 won het Nijmeegse bouwbedrijf ECO+BOUW. Het Wijchense bedrijf BuyBay eindigde vorig jaar bij de beste 3 circulair werkende bedrijven in het Rijk van Nijmegen. BuyBay brengt retourartikelen weer terug in de markt. Het bedrijf op Bijsterhuizen verwerkt en sorteert al deze producten en verkoopt ze voor de best mogelijke prijs aan nieuwe eigenaren. Dat gebeurt via een eigen logistieke keten, software en algoritmen.

Nomineren

Ondernemers kunnen zichzelf of andere bedrijven tot en met 1 oktober via de website van RvN@ nomineren. Na de voorselectie volgen bedrijfsbezoeken door experts. De finale en uitreiking vindt op 9 november plaats.

Meer informatie over De Cirkel, de Startup Cirkel en de RvN@ Circulaire Raad is te vinden op de website van RvN@ en op www.startpuntcirculair.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen