Familiebedrijf DKC Totaaltechniek bestaat 60 jaar

Het pand van DKC Totaaltechniek op Bijsterhuizen
Het pand van DKC Totaaltechniek op Bijsterhuizen
Foto: Google Maps

DKC Totaaltechniek in Wijchen bestaat binnenkort 60 jaar. Op 26 september 1962 werd het bedrijf opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grote spelers bij de installatiebedrijven in Gelderland.

Toen J.M. (Jan) Dekkers in 1962 besloot om samen met zijn zoon een eigen bedrijf te starten, hield hij niet voor mogelijk dat zijn bedrijf 60 jaar en 200 medewerkers verder nog steeds in handen zou zijn van zijn eigen vlees en bloed.

Derde generatie

Roland en Frank Dekkers van DKC Totaaltechniek

Inmiddels staan de broers Roland en Frank Dekkers als derde generatie al bijna 30 jaar aan het roer van het bedrijf. Zij sluiten niet uit dat die familiaire band de sleutel tot het succes van het bedrijf is. “Zowel het familiegevoel als de korte lijnen zijn altijd gebleven en iedere werknemer is even belangrijk bij DKC Totaaltechniek”, aldus de broers. “Of er nou successen worden gevierd of crises moeten worden getrotseerd, hier kun je op elkaar rekenen.”

In 2019 werd het bedrijf gekroond tot Gelders Familiebedrijf van het jaar door het Gelders Familiebedrijven Gilde.

Elektrotechniek

Door de jaren heen heeft DKC Totaaltechniek diverse bedrijven overgenomen. De nieuwste aanwinst is Van Santvoort Enovatieve Installaties, dat er in 2021 is bijgekomen. De expertise van DKC Totaaltechniek is op het gebied van elektrotechniek daardoor in belangrijke mate versterkt.

Koploper

DKC Totaaltechniek, gevestigd op industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen, is tegenwoordig koploper in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve systemen. Met de disciplines klimaattechniek, werktuigbouw, koudetechniek, service & onderhoud, elektrotechniek en meet- en regeltechniek maakt DKC de installaties voor alle denkbare projecten op maat.

CO2-neutraal

Doel is om op korte termijn enkel CO2-neutrale installaties op te leveren. “De maatschappelijke impact staat immers hoog in het vaandel en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker.”

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen